A tömegek tébolya - Douglas Murray

A tömegek tébolya

By Douglas Murray

  • Release Date: 2020-11-18
  • Genre: History

Description

Szoborledöntések, a történelem átírása, cenzúra és futótûzszerûen terjedõ virtuális lincselések: hétköznapjaink egyre inkább tébolyba süllyednek. Új könyvében Douglas Murray, a meghatározó Európa furcsa halála szerzõje a tömeghisztéria okait kutatja; hogyan uralt le mindent a nemi és faji megszállottság, hogyan vált aknamezõvé a közösségi média, ahol egy ártatlan megjegyzés is nyilvános kiátkozást eredményezhet, és hogyan vált a kultúra és a tudomány a félelem terepévé az abszurditásig fokozott politikai korrektség nevében.

A brit konzervatív szerzõ a rá jellemzõ alapossággal és száraz humorral tárja fel a progresszió és egyenlõség terén létfontosságú eredményeket elérõ polgárjogi mozgalmak önmaguk ellen fordulását és szétesését. A klasszikus liberális eszméktõl a posztmarxista filozófián át a kortárs szórakoztatóiparig terjedõ nagy ívû elemzésében tüzetesen szemügyre veszi napjaink bolondériáit és az azokat tápláló, kártyavár stabilitású eszmerendszereket.

A tömegek tébolya provokatív mû, provokációja pedig abban rejlik, hogy ellentmondást nem tûrõen kiáll a gondolat- és szólásszabadság, illetve a szabad vita joga mellett. Erõsen ajánlott olvasmány mindenkinek, aki nem csak Twitter-kompatibilissé butított szólamokból kíván tájékozódni a világról.

Comments