Historien om The Band - Levon Helm & Stephen Davis

Historien om The Band

By Levon Helm & Stephen Davis

  • Release Date: 2014-10-17
  • Genre: Biographies & Memoirs

Description

De begyndte som Bob Dylans backingband, da folk-trubaduren satte strøm til guitarerne i 1965, og de gik i opløsning ti år senere i projektørlysenes skær, mens fi lminstruktøren Martin Scorsese dokumenterede deres sidste koncert i The Last Waltz. Derimellem udspandt sig en dekade, hvor The Band red på en bølge af musikalsk kreativitet, der gjorde dem til noget særligt i amerikansk rockmusik, men også på en bølge af succes og berømmelse, som endte med at ødelægge dem. 

Med bandets trommeslager, Levon Helm, som den fødte fortæller er Historien om The Band en rockbiografi af de sjældne, fortalt med vid og bid og indlevelse, ikke mindst i de andre bandmedlemmers personligheder; den brillante og ambitiøse Robbie Robertson (guitar), den legesyge Rick Danko (bas), musikgeniet Garth Hudson (tangenter) og den skrøbelige og drukfældige Richard Manuel (vokal), der begik selvmord i 1986. 

Bogen fortæller også om de mange stjerner, der krydsede The Bands vej i 60’erne og 70’erne: Dylan, Clapton, The Beatles, Neil Young, Muddy Waters, Van Morrison m.fl . Store musikbegavelser, der inspirerede hinanden på kryds og tværs, og som igen påvirkede millioner af mennesker og dermed lagde grunden til, at The Band fik sin fortjente plads i rockhistorien og blev optaget i The Rock and Roll Hall of Fame i 1994. Nærværende bog udkom første gang i 1993. Den blev genudgivet og opdateret i år 2000 og igen i 2013, året efter, at Levon Helm var død af kræft. Denne danske version baserer sig på 2013-udgaven. Skrevet i samarbejde med Stephen Davis.

Comments