Tövisek hercege - Mark Lawrence

Tövisek hercege

By Mark Lawrence

  • Release Date: 2012-05-08
  • Genre: Epic

Description

Ezt a könyvet leginkább így szokták emlegetni: Anglia válasza a Trónok harcára. 

2011 legjobb angol nyelvû fantasy debütálása. 7 óriáskiadó akarta megszerezni a bemutatkozó író elsõ könyvének kiadási jogait, végül 7 számjegyû (dollárban) összegért kelt el a kiadás joga, az utóbbi 10 év legmagasabb összegét fizette érte a kiadója. Fél év alatt eddig 14 országba adták el a kiadás jogait (ha az Egyesült királyságot is egy országnak vesszük). Amerikában már a 4. kiadása jön ki a keménytáblás verziónak, ami csak a legnagyobb fantasy mûvekre jellemzõ ilyen rövid idõ alatt. 

Óvakodj a Tövisek Hercegétõl
 Kilencévesen végignézte, ahogy anyját és öccsét meggyilkolják. Tizenhárom évesen már egy vérszomjas rablóbanda vezére. Tizenöt évesen király akar lenni
 Elérkezett az idõ, hogy Honorous Jorg Ancrath herceg visszatérjen a várba, amelynek egykor hátat fordított, és elvegye, ami jog szerint õt illeti. Mióta egy tüskebokor tövisein vergõdve végig kellett néznie, ahogy Renar gróf emberei lemészárolják anyját és kistestvérét, Jorgot pusztán a harag vezérli. Élet és halál számára csak játszma – és nincs vesztenivalója. Ám atyja várában ármány leselkedik rá. Ármány és fekete mágia. Bármennyire megingathatatlan is az akaratereje, legyõzheti-e egyetlen fiatalember az elképzelhetetlen hatalommal bíró ellenséget?

Comments